Lecciones de química Bonnie Garmus ; tradución do inglés de Victoria Alonso Blanco
por Garmus, Bonnie (1957-) [autor/a]
; Alonso Blanco, Victoria [tradutor/a]
.
Tipo: 






Tipo de ítem | Localización actual | Sinatura topográfica | Número de volume | Dispoñibilidade | Notas | Data de vencemento | Código de barras | Datos do exemplar |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Prestable | CIFP A Farixa Sala préstamo | 82-N GAR lec | Dispoñible | OER001000000063 |
|
Estamos en 1952, e Elizabeth Zoth é unha moza química que traballa no Instituto de Investigación Hastings en California, un ambiente ferozmente machista onde o seu innegable talento é silenciado, sabotado ou utilizado para o prestixio dos demais. A pesar das dificultades, Elizabeth non renuncia aos seus principios e está disposta a plantar cara. Só hai un home que admira a súa determinación: o solitario, brillante e túzaro Calvin Evans, nomeado ao Premio Nobel e namorado, por encima de todo, da mente dela.
Pero a vida, como a ciencia, non sempre segue un camiño recto, por iso é polo que Elizabeth converteuse, poucos anos despois, en nai solteira e presentadora de televisión dun programa de cociña de moito éxito. A súa inusual proposta de aplicar os seus coñecementos de química á comida -combinar unha cullerada de acedo acético cun chisco de cloruro de sodio- resulta revolucionaria; con todo, a medida que a súa popularidade aumenta fano tamén os seus inimigos, porque Elizabeth non só está a ensinar ás mulleres para cociñar, senón tamén desafiándoas a cambiar a orde establecida.
1º-2º BAC